Ilyen a megfelelő kötélrögzítés – a csomózás

hoher csomozas 1

Ennek a témának a fontosságát nem is lehet eléggé kiemelni ahhoz, hogy tudatában legyünk annak, nem elég csak simán összekötözni valamilyen horgászmágnest, valamilyen kötéllel és egy sima csomóval, hiszen ha csak egy 10 kg-os fém tárgyat „elcsíp” a mágnesünk, utána a kötélen és legalább annyira a csomón is múlni fog, hogy ki tudjuk-e húzni a vízből a kincsünket.

Egy gyors online kereséssel rengeteg csomótípust megtalálhatunk. Egyik jobb, mint a másik. A különböző technikától és felszereléstől függően alkalmazhatunk rengeteg félét viszont, ha még csak most kezded el a mágneshorgászást, akkor tökéletesen elegendő egyetlen egyszerű, de erős csomózási mód elsajátítása.

Itt van az első számú csomózás mágnes horgászathoz, amelyet meg kell tanulnod!

A HÓHÉRCSOMÓ

Ez a csomó nemcsak a mágnes horgászathoz ideális, hanem az egyik leggyakoribb csomó a horgászoknál is. A hóhércsomó egy univerzálisan használható horgászkötés. A hóhércsomóval könnyen rögzíthetünk bármilyen olyan eszközt, amelynek végén gyűrűs foglalat található. Erős kötést fogsz vele elérni és amint belejössz, szupergyorsan fogod a köteledet a horgászmágneseddel összekötni.

Hogyan kössünk hóhércsomót?

Csomózni már tudsz, de még nincs meg a felszerelés hozzá? Nézz szét kínálatunkban!