A kesztyű és kiegészítők fontossága

Magnet fishing kit

A mágnes horgászat amellett, hogy remek időtöltés, mint bármilyen más hobbi, sport, ennek végzéséhez is elengedhetetlen fontosságú a megfelelő kiegészítők beszerzése, akár csak az alap felszereléseké a minőségi horgászmágnes és az erős kötél mellett.

Te sem szeretnéd, ha egy jó fogás amiatt maradna a vízben, mert a tárgy súlya vagy annak az iszapba való erős letapadása végett, mondjuk egy kesztyű hiánya miatt nem tudod a felszínre hozni az adott kincset, mert szét vágja a kezedet a kötél. Vagy épp nem készülsz fel rá, hogy a kifogott dolgokat miben fogod elvinni, esetleg tárolni.

A kesztyű

A jó mágnes és kötél beszerzése után a következő legfontosabb dolog egy strapabíró és kellő vastagságú kesztyű beszerzése. Erre mindenképp egy vízálló, mondjuk latex, nylon anyagú, jól szellőző kesztyűt javaslunk, mely így a nedves környezetben mégis jó fogási tapadást, de egyúttal megfelelő szellőzést biztosít a kezeidnek.

A Vödör

Erről a kiegészítőről túl sokat nem érdemes mondani, hiszen bármilyen vödör megteszi a tárgyak tárolásának kiszolgálására, viszont, ha gyalogosan járjátok be a kiszemelt helyeket, érdemes lehet beszerezni egy összecsukható vödröt, amit így könnyen magaddal tudsz vinni és legalább odafele nem fog minden lépésedben akadályozni.  Fontos, hogy a beszerzett vödröd strapabíró, erős falú legyen, erős fogantyúval ellátva, hiszen esetenként akár több kilónyi fém is belekerülhet.

A Karabiner

A megfelelő minőségű karabiner legalább annyira fontos a mágneshorgászatnál, mint maga a horgászmágnes, hiszen, ha egy több 10 kg súlyú tárgyat szeretnél a szárazföldre juttatni, elég elkeserítő dolog lesz, ha a több 10.000 Ft-os horgászmágnesed azért marad a víz alatt, mert a silány karabinered a kötélhez rögzítve egyszerűen elreped és leválik a mágnes gyűrűjéről.

30m magnet fishing rope with security carabiner 500kg break

Amennyiben mágnespecázásra adod a fejed, mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy ne ezeken a kiegészítőkön múljon a sikered és mindenből próbáld a legtöbbet kihozni azért, hogy ez a csodás hobbi ténylegesen egy szuper szórakozássá váljon számodra és ne az előbbiek hiánya miatt érjenek kellemetlen meglepetések.