Mágnes horgászat!Lakatlan vagy lakott terület? Hol találjuk a nagy fogást?

A klasszikus horgászatnál sokan kifejezetten azt kedvelik, mikor a lakóhelytől akár több 10-50-100 km-rel arrébb utazva egy csendes, festői kis eldugott helyet találnak maguknak, ahová népiesen szólva „ a kutya se jár”. Míg sokan a telepített halállomány okán kifejezetten a horgászoknak kialakított tavakat kedvelik, ahol rajtuk kívül más tevékenységet nem űznek.

Ezzel szemben a horgászat eme teljesen elkülönülő speciális ágában, a mágnes horgászatban az alkalmas helyeknek teljesen más feltételeknek kell megfelelniük a sikeres fogások érdekében. Itt kifejezetten hátrány, ha egy eldugott, emberi tevékenységet csak ritkán látott patakot, folyó szakaszt esetleg tavat találunk. Ennek az az egyszerű oka, hogy ahol ritkán tevékenykedik az ember, ott ritka lesz az elhagyott, elvesztett vagy épp szándékosan ott hagyott vas, fémhulladék vagy épp kincs.

gyonyoru folyo

Na de mégis hol érdemes akkor mágnes horgászni?

Ennek a remek és a környezet számára kifejezetten hasznos időtöltésnek és hobbinak rengeteg helyszín tud kifejezetten alkalmas terepet nyújtani.

Az előzőekben leírt emberi tevékenység gyakorisága számít igazán a helyszín kiválasztásánál, hisz ott valószínűsíthetően több tárgy fog a horgászmágnesünkre akadni. Így egy városi patak vagy épp folyó, tó szuper kincseket rejthet számunkra. Itt fontos kiemelni, hogy nem kell feltétlenül csak a központi részekhez ragaszkodni egy zsúfolt várost keresztező, mondjuk folyónál. Olykor épp az a legjobb taktika, ha egy távolabbi, kieső résznél próbálkozunk, hiszen a hosszú évek óta a mederben tanyázó vas, fém tárgyakat a víz lassan, de biztosan a folyás iránnyal megegyezően terelgeti tovább, így az eredeti helyétől akár több kilométerre is elvándorolhat egy több kg súlyú fém tárgy is.

varosi folyo

A történelem kincsei!

A másik jó stratégia a megfelelő mágnes horgász hely kiválasztásánál, ha a múltban esetleg csaták, háborúk, régi települések voltak a mára elhagyatottá vált folyók, patakok környezetében. Biztos te is láttál már megannyi mágneshorgász videót, ahol nemcsak modernkori fém tárgyakat fogtak ki, hanem akár II. világháborús fegyverek, eszközök akadtak a horgokra. Így egy jó mágneshorgászat eredményességét akár folyókban, patakokban, tavakban vagy épp régi kutakban is eredményesen tudod folytatni egy kis előkutatással.

Van már a mágneshorgászáshoz felszerelésed? Esetleg hiányzik még valami? Nézz szét itt és szerezz be minden cuccot, ehhez a nagyszerű kalandhoz!

Legnépszerűbb termékek!

Akció!
Akció!
Akció!
Akció!
Akció!