Beragadt a horgászmágnesem, mit tegyek?

hqdefault

Kezdő mágneshorgászként kevesen gondolnak arra, hogy mi lesz, ha egyszer beakad a frissen beszerzett horgászmágnesünk egy jó távoli dobás után mondjuk a folyó közepén.  Az esetek 99%-ban bemenni nem tudsz a horgászmágnesed után, hiszen akár több méter mélyen is lehet a vízfelszín alatt és amúgy se menj be utána, mert veszélyes!

Lehet bármilyen jó köteled meg karabinered, ettől még az esélye mindig megvan, hogy épp olyan szerencsétlenül érkezik meg egy mederbe a horgászmágnes, hogy akár vasak közé szorulva vagy sziklás részhez érve meg sem akar mozdulni vagy épp valamilyen fém tárgy elszakítja a köteledet a mágneshorgászás során. Na ebben az esetben mit tudsz tenni?

91sx2d6w41m51

Ilyenkor jöhet jól, ha van nálad egy tartalék horgászmágnes. Ennek a mágnesnek nem kell olyan erősségűnek lenni feltétlenül, mint az alap horgászmágnesednek, de arra pont tökéletesen megfelelő lesz, hogy azzal próbáld meg kihalászni a vízben ragadt másik mágnesedet.

Mint ha csak alap mágnes horgászatot végeznél, dobáld be az előző mágnes helye felé a másikat, addig míg be nem fogja a másodlagos az előzőt és óvatos mozdulatokkal, csak finoman próbáld kimozgatni a helyéről és ha megfelelő türelemmel vagy és az „égiek is úgy akarják” akkor előbb-utóbb szép finoman, de ki fog szabadulni és újra 2 horgászmágnes tulajdonosa lehetsz.

agdxw3g0rdr01

A másik módszer, amivel be tudod biztosítani magad egy ilyen helyzet elkerülésére, ha van nálad legalább plusz 30-60m kötél. Többszöri sikertelen próbálkozás után, ha semmiféleképp nem tudod kiszabadítani a horgászmágnesedet, lehetőség szerint a part túlsó oldaláról próbáld meg erősen kihúzni azt. Amennyiben ez nem opció számodra, húzd a beakadt horgászmágnesedet ellentétes irányba, jobbról-balról, fentről, az esetek nagy %-ban, ez egy jó módszer a felszerelésed kiszabadításához.

maxresdefault 1

Ahogy a mondás is tartja jobb félni, mint megijedni, szóval az, ha duplán biztosítod magad egy plusz mágnessel vagy kötéllel, hidd el meg fogja hálálni magát egy ilyen alkalom során.

Ha bővítenéd a felszerelésedet mindenképp nézz szét kínálatunkban mert lesz ott olyan termék, ami jól jöhet baj esetére.