Safety first! Ilyen a biztonságos mágneshorgászat!

ec3c94cd 5989 48cf 8871 bd48c1781eef grenade3

Mint megannyi hobbira úgy a mágneshorgászatra is igaz, hogy néhány alap biztonsági intézkedést szem előtt tartva, lehet igazán kényelmes és szórakoztató ez a tevékenység is. Hiszen ki akarna szándékosan rosszat magának, mágneshorgászat során pusztán azért, mert nem vette a fáradtságot ahhoz, hogy picit odafigyeljen a kikapcsolódása közbeni néhány apró, de fontos részletre. Lássuk is mik ezek!

Fertőzések elkerülése érdekében viselj kesztyűt!

Reméljük azt külön nem is kell kiemelnünk, hogy az általad választott és amúgy remek mágneshorgász hobbi leegyszerűsítve arról szól, hogy a koszos, rozsdás, de értékes, érdekes tárgyakat szeretnél kihalászni a vízből egy horgászmágnes segítségével. Ez pedig magában hordozza annak a veszélyét, hogy a már régóta a víz alatt pihenő tárgyakon rengeteg bacilus, gomba is megtud telepedni, hiszen azért azt lássuk be ritkán mágnesezel te is kristálytiszta vizű hegyi forrásokban.  Szóval tedd meg a szükséges óvintézkedéseket és viselj kesztyűt a mágneshorgászat közben. Egyrészről azért , hogy a kötél ne dörzsölje ki a kezedet, másrészről ezzel is megelőzve a különböző bacik megtelepedését a kezeiden.

magnet fishing safety tips

+1 tipp

Sosem árt, ha biztosra mész és a mágnespecázás előtt felveszed a kesztyűd vagy ha menetközben leveszed, egy antibakteriális géllel kend be a kezeidet, ezzel is fertőtlenítve és biztonságban tartva a mágneshorgászás közbeni „munkaeszközeidet”.

kezfertotlenitohazilag

Sose menj a mágnesed után!

Igen tudjuk! Egy horgászmágnes sok esetben 10, 20, akár 30.000 Ft-ba is kerül. De ha minden külső körülmény is összefog ellened és mágneshorgászás folyamán beakad a horgászmágnesed, tegyük azt egy híd lábánál a mélyben vagy egy folyó közepén, akkor se menj utána egy szép meleg nyári napon a vízbe, hogy majd te jól alámerülsz és kihozod. Nem tudjuk eléggé kiemelni mennyire veszélyes ez és sajnos volt már ilyenből rosszul végződő történet is. Egy korábbi blogcikkünkben a „beragadt a mágnesem, mit tegyek?” címűben részletesen írtunk róla, hogy hogyan tudod visszaszerezni a mágnesed, ha beakadna. Légy mindig óvatos mágneshorgászat közben!

drowning

Lehet menő de robban!

Mivel a történelem a mi hazánkat sem kerülte el, így gyakorta megeshet, hogy esetleg olyan nem várt tárgyra bukkansz a víz alatt mágnespecázás közben, ami ugyan egy sörözésnél jó sztorinak hangzik, azonban cseppet sem veszélytelen dolog. Ilyen amikor éles lőszert, esetleg gránátot, legdurvább esetben fel nem robbant aknát, bombát mágnesezel ki.  A legfontosabb, hogy az előbbivel óvatosan bánj és értesítsd a helyi hatóságokat a talált lőszerek miatt. Az utóbbiaknál, viszont ahogy realizáltad kifogás után, hogy mi is akadt a horgászmágnesedre, MEG NE PRÓBÁLD HAZAVINNI, TISZTOGATNI, ELTENNI! Az ilyen második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetek attól mert víz alatt voltak sok sok évet, még ugyanúgy élesek, de ami még rosszabb, teljesen kiszámíthatatlanok, hogy működésbe lépnek-e vagy sem. Ha ilyennel találkozol lehetőleg a mágnesedről ne távolítsd el, hanem hívd a rendőrséget és tájékoztasd őket. Ki fognak menni és szakértő segítségével megoldják a helyzetet és a horgászmágnesedet is visszakaphatod.

Bármilyen jó kikapcsolódás is a mágneshorgászat az egész nem ér semmit, ha megsérülsz, mert nem tetted meg azt a néhány minimális óvintézkedést. Egy kis odafigyeléssel viszont fantasztikus élményekben és fogásokban lehet részed.