Gyakran Ismételt Kérdések

Mit csinál egy mágnes horgász?

A mágnes horgászat lényege, hogy igen erős ipari mágnesekkel tavakban, folyókban lévő fém tárgyakat kutatunk fel és fogjuk ki. Ezzel a módszerrel keresünk elhagyott, vagy szándékosan a vízbe dobott fémből készült tárgyakat. Nagyon sok dolgot lehet így találni, elképesztő, hogy mennyi  kincset vagy éppen szemetet rejtenek vizeink.

A régi fémpénzektől, mobiltelefonokig, egyszerű vasdarabokon át egészen régi korok letűnt tárgyainak, kincseinek megtalálásáig szinte bármire rábukkanhatunk. Épp emiatt a mágnes horgászat egy fantasztikusan izgalmas és érdekes hobbi.

blog3
Mire kell figyelnem a mágneshorgászat során?
 1. 18 éves kor alatt csak felnőtt felügyelete mellett ajánlott horgászni.
 2. pacemakerrel rendelkező személyeknek tilos a használata;
 3. körültekintően válassz helyszínt
 4. kerüld a háborús helyszíneket: bombák, gránátok, kifogásának elkerülése végett;
 5. ha az utóbb említettek közül bármelyik kifogásra kerülne, rendőrséget, tűzszerészeket kell értesíteni, kihívni;
 6. lőfegyver, bomba engedély nélküli birtoklása bűncselekmény;
 7. természetvédelmi területen csak engedéllyel szabad;
 8. gondoskodj a számodra értéktelennek ítélt, kihalászott hulladék megfelelő elhelyezéséről (kuka, méhtelep);
Kezdőként milyen induló felszerelésre van szükségem?

Kettő dologra biztosan. Mágnes és kötél. Plusz te és a kalandvágyad. Gyerekeknek egy 30, nagyobbaknak 80 kg-os egyoldalas mágnes és egy 10-20 méteres kötél biztosan el kell majd. Plusz kesztyűt és vödröt a talált kincseknek mindenképpen javaslunk!

Merre kezdjek neki a kincsvadászatnak?

A mágnes horgászatnál a helyszín megválasztásán nagyon sok múlik. Olyan helyet kell keresni, ami viszonylag érintetlen, de mégis sokan járnak, járhattak a múltban arrafelé. Például a hidak alatti szakaszok ilyenek. Esetleg olyan történelmi feltárást is végezhetünk ,melyek csaták helyszínéül szolgáltak anno. Továbbá ami nagyon fontos a sikeres vadászat érdekében, hogy az adott víznek elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy kézzel ne lehessen kiszedni belőle a tárgyakat.

920x920

Milyen erős mágnesre van szükségem?

Sokan kérdezik, hogy most ez a mágnes jó lesz-e az Úrnak, Hölgynek? vagy „ez elég erős lenne-e elsőnek?”. Ez mindig egyéntől, erőnléttől és céltól függ. A válasz valahol egyszerű, hiszen minél erősebb egy mágnes, annál nehezebb tárgyat is ki tudunk fogni vele. 

 • A 30-90 kg-os mágnesek gyerekeknek teljesen jó választás. Idősebbeknek, felnőtteknek erősebb mágnesek az irányadóak.
 • Akik már egy ideje csinálják a tapasztalatunk az, hogy a 300-500 kg körüli egy, illetve két oldalas mágneseket kedvelik.

 

Hogyan kell megkötni a kötelet?

Rengeteg rossz, gyenge módszert látni az interneten. A legelterjedtebb a szigetelőszalag.Ez a módszer sajnos semmit sem ér, mivel leázik és nem tart, így a végén még a mágnesed is a víz alatt marad. Használd ezt az egyszerű és biztos módot a kötélnél!

 1. A kötelet bújtassuk át a szemes csavaron.
 2. A csomót a szemes csavar felé toljuk, hogy ne legyen hézag, mivel az be tud akadni bárhova.
1
2

Mindenre választ kaptál? Akkor irány a shop!